ADNAN HADID

03-05-1972 – papa van 5 kinderen

19-09-2017 – ARBEIDSONGEVAL

“Een gas-explosie in de garage waar ik werkte.”

Ik was een garagist toen plots, door een gas-explosie, mijn leven veranderde. Nadien werd niets meer hetzelfde.

Mensen staren je aan en praten achter je rug. Er zijn zelfs twee kinderen van me weggelopen. Ik probeer dit allemaal te relativeren en me er niet te veel van aan te trekken. Aan kinderen probeer ik te tonen dat er niets mis is door een gesprek aan te gaan met mama of papa als die erbij aanwezig zijn. Zelf ga ik regelmatig voor een klas staan om hierover te praten.

Voor mijn ongeval leidde ik een zeer chaotisch leven, zonder structuur. Ik stond laat op, ging werken als ik zin had. Na mijn ongeval kreeg ik structuur. Ik ben relaxter en meer georganiseerd. Gelukkig heeft mijn familie me er doorheen getrokken en kan ik met mijn leven verder.

23 operaties

Ik heb verschillende huidtransplantaties ondergaan.

OSCARE vzw, Nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens

Jaarlijks lopen in België 120.000 mensen brandwonden op, waarvan 15.000 bij de huisarts terecht komen en 1.600 in een brandwondencentrum. OSCARE behandelt jaarlijks meer dan 1.000 patiënten met brandwonden en littekens, waaronder zo’n 300 kinderen en jongeren. Het oplopen van brandwonden is een traumatische ervaring waar men levenslang dient mee om te gaan.

STOP MET STAREN EN TEKEN HET MANIFEST!